Over Ahorn

“Noem eens vijf dingen die je echt belangrijk vindt,” vroeg mijn loopbaancoach.

Ze floepten er zo uit:

vrijheid, avontuur, duurzaamheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen.

“Dat zijn je kernwaarden.”

Had ik mij onbewust laten inspireren door het motto van Frankrijk: Liberté, Egalité, Fraternité? Nee, zo goed is mijn Frans niet. De woorden kwamen recht uit mijn hart. Hier draait het voor mij allemaal om.

Dit is Ahorn.

Een ahorn is een esdoorn. Als ik aan een esdoorn denk, dan denk ik aan natuur, aan weidse bossen in vlammende herfstkleuren. En ik denk aan mijn vader Fré. Van hem erfde ik een schitterende Japanse esdoorn die elke herfst fel scharlakenrood kleurt. Vandaar de naam Ahorn.

Na een jarenlange carrière bij de brandweer ben ik freelance consultant en copywriter geworden. In 2003-2004 doorliep ik de voltijdopleiding tot brandweermanager. Daarna werkte ik onder andere voor Brandweer Zuid-Limburg, de luchthavenbrandweer van Schiphol en Brandweer Gooi & Vechtstreek. Ik was breed inzetbaar, zowel koud (beheersmatig) als warm (operationeel), waardoor ik op veel onderwerpen expertise ontwikkelde. Sinds een aantal jaar werk ik ook als copywriter. Inmiddels heb ik diverse opdrachtgevers gehad die zich richten op sport, evenementen, gebiedsontwikkeling, educatie, etc.

Naast mijn kleine maar fijne gezin en werk staat mijn leven in het teken van bergsport. In de bergen komt de beste versie van mijzelf naar boven. Zodra een landschap reliëf krijgt, klopt mijn hart een paar slagen sneller. Het begint in Limburg en wordt heviger naarmate ik dichter bij de echte bergen kom. Je zal er maar last van hebben.

~ Bart Videler